Slimme spiegel biedt bestuurders van bedrijfswagens beter zicht

7-4-2021

Veel bestuurders van bedrijfswagens vertrouwen op hun zijspiegels. 
Het zicht door de achteruitkijkspiegels wordt immers vaak geblokkeerd door een scheidingswand of lading. 
En denk maar eens aan de quote: “Als je mijn spiegels niet kunt zien, kan ik jou niet zien!”

Ford introduceert een ‘slimme spiegel’. Het nieuwe systeem ziet er hetzelfde uit als een gewone achteruitkijkspiegel, maar is in feite een high-definition scherm waarop een panoramische weergave van de ruimte achter de bedrijfswagen wordt weergegeven. Daarmee kunnen bestuurders van Ford bedrijfswagens andere weggebruikers, zoals fietsers, voetgangers en voertuigen achter hen zien, zelfs wanneer achterportieren zonder ramen of scheidingswanden het zicht naar achteren blokkeren.

De Full Display Interior Mirror toont een livefeed van een camera aan de achterkant van de bedrijfswagen en is voorzien van een automatische helderheidsregeling voor optimale zichtbaarheid overdag en in het donker. Het systeem biedt een gezichtsveld dat twee keer zo breed is als een conventionele achteruitkijkspiegel. Hierdoor zijn bestuurders zich bewuster van hun omgeving, bijvoorbeeld bij het benaderen van rotondes, bij het wisselen van rijstrook of bij het kijken voor het invoegen of afslaan.

Neem contact op


De nieuwe spiegel van Ford kan vooral nuttig zijn voor koeriers die vaak pakketten moeten afleveren in steden waar de kans groter is dat ze fietsers of voetgangers tegenkomen. 

“Door onze bestuurders te voorzien van optimaal zicht – vooral in het stadsverkeer waarin er zoveel weggebruikers zijn om op te letten – neemt hun vertrouwen toe.
Het draagt bovendien sterk bij aan het veiliger maken van hun ritten, voor zowel de bestuurder als andere weggebruikers”, aldus Owen Gregory, director, Commercial Vehicle Aftersales, Ford Europa.

Goed voor bedrijven
Buiten het vermijden van tweezijdige ongelukken, kan de nieuwe spiegel van Ford ook handig zijn om eenzijdige ongelukken te voorkomen. Zo kunnen voor bedrijven het aantal kostbare schadereparaties na ongevallen afnemen en ook kan het reden zijn voor lagere verzekeringspremies.

Zo draagt het systeem direct bij aan het verbeteren van de uptime, waardoor de inzetbaarheid van bedrijfswagens positief wordt beïnvloed. Voor het verder verbeteren van de uptime van bedrijfswagens heeft Ford vorige week FORDLiive aangekondigd: een nieuw connected systeem dat is ontwikkeld om de inzetbaarheid van voertuigen te optimaliseren.

De slimme spiegel is nu beschikbaar voor de bedrijfswagens Ford Transit en Transit Custom die zijn voorzien van achterportieren zonder ramen. Elke Ford dealer kan het systeem bestellen en monteren.
Het is geschikt voor Transit-bedrijfswagens die zijn gebouwd vanaf 2014 en Transit Custom-modellen vanaf 2012.

Bekijk de binnenspiegels op www.ford-accessoires.nl.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws