97-jarige trakteert zichzelf op Mustang

25-11-2016

De 97-jarige Lennart Ribring uit Stockholm, Zweden is waarschijnlijk de oudste Ford Mustang rijder ter wereld. Hij kocht onlangs een nieuwe Ford Mustang met 5.0-liter V8-motor. Ribring noemt de 418 pk sterke fastback, die in 4,8 seconden van 0-100 km/u accelereert, “het echte werk”.

De vitale bestuurder raakte verkikkerd op de Mustang nadat hij in zijn geboorteland Zweden als een van de eersten een Mustang aanschafte toen het model in de jaren '60 werd geïntroduceerd. “Ik werd gelijk verliefd op de eerste Mustang en sindsdien heb ik er nauwelijks over nagedacht om een andere auto te kopen. Je voelt je een beetje de koning van de weg”, aldus Lennart. “Misschien heb ik niet lang meer te leven. Dus wil ik gebruikmaken van elke gelegenheden die ik heb om lekker auto te rijden en een beetje plezier in het leven te hebben. Dit is het echte werk.”

Lennart is een gepensioneerde zakenman die nog parttime werkt als accountant, en heeft nog enkele wijze woorden voor degenen die ook van plan zijn te blijven autorijden als ze bijna 100 jaar zijn. “Ik zou jongere bestuurders aanraden om eerst hun enthousiasme wat onder controle te krijgen”, aldus Lennart. “Leer eerst meer over een auto voordat je er in gaat rijden. Je moet altijd de veiligheid in je achterhoofd houden.

De nieuwe Mustang, het eerste model dat in heel Europa wordt verkocht sinds het model in 1964 in de VS werd geïntroduceerd, is verkrijgbaar als fastback en als cabriolet, en met een 2.3-liter EcoBoost-motor, of een 5.0-liter V8-motor.

Meer nieuws

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen